Această înghețată de ciocolată la pahar este rețeta potrivită pentru a te răcori în zilele calde de vară. Cu o textură fină și un gust intens de ciocolată, este perfectă pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru o clipă de răsfăț. Poți să pregătești înghețata acasă, într-un mod simplu și rapid, iar rezultatul va garanta un desert delicios, elegant și sofisticat.
Ciocolata neagră folosită în această rețetă are o aromă puternică și intensă care se va face simțită la fiecare înghițitură. Gustul ei te va purta într-o călătorie delicioasă în care vei descoperi plăcerea autentică a ciocolatei rafinate.
Timp de preparare: 15 min.
Dificultate: ușoară
Număr porții: 6
Ingrediente:
- 1 ou întreg
- 2 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 50 g cacao
- 100 g năsturei de ciocolata neagră
- 100 ml lapte
- 250 ml frișcă naturală (smântână dulce cu 30 % grăsime)
- fulgi de ciocolată albă pentru un decor rafinat
Preparare:
- Mixează oul, gălbenușurile și zahărul până se obține o compoziție spumoasă și omogenă.
- Adaugă pudra de cacao și amestecă blând până când se încorporează complet.
- Adaugă năstureii de ciocolată neagră, topiți anterior la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și amestecă ușor.
- Adaugă laptele și frișca și mixează până când se obține un amestec cremos.
- Toarnă compoziția în pahare de sticlă și lasă-le la congelator pentru cel puțin 3-4 ore sau peste noapte.
- Scoate paharele din frigider cu câteva minute înainte de servire. Decorează cu fulgi de ciocolată albă și bucură-te de o înghețată delicioasă la pahar!